الجمعة، 10 مارس 2023

Ankara Çankaya Balgat full mobilyalı daireler aylık kiralık

 

Ev sahipleri, kaliteli kiracıları kira sözleşmeleri imzalamaya ikna etmeye çalışırken, birçoğu mobilyalı ve mobilyasız bir dairenin esasını tartışıyor. Daha yüksek kira gibi mobilyalı veya yarı mobilyalı bir kiralık mülk sunmanın birçok avantajı vardır, ancak bazı dezavantajları da vardır.

Bir ev sahibinin yapabileceği en iyi şey, kiralık mülkü donatmanın artılarını ve eksilerini değerlendirmek ve bölgedeki kiracıların ihtiyaçlarına nasıl uyduğunu görmektir.

Mobilyalı Daire Nedir?

Mobilyalı bir daire, makul bir kişinin rahatça yaşaması için ihtiyaç duyacağı tüm mobilyalarla donatılmıştır. Mobilyalı bir daire, kanepeler, masalar ve sandalyeler gibi varlıklarda amortisman meydana geleceğinden, mobilyasız olan benzer kiralamalara kıyasla tipik olarak daha yüksek kiralara sahip olacaktır.

Bir oturma odasında en az bir kanepe, masa ve lamba ve belki bir sehpa veya kitaplık bulunmalıdır.

Bir yatak odasında yatak, lambalı komidin, şifoniyer ve belki de bir masa bulunmalıdır.

Bir yemek alanında masa ve sandalyeler bulunmalıdır.

Bir banyoda duş perdesi, çöp kovası ve yer paspası olmalıdır.

Bir mutfak, tüm aletlerle birlikte mutfak eşyaları, tabaklar, cam eşyalar, tencere ve tavalarla dolu olmalıdır. 

Tamamen Mobilyalı Ne Anlama Geliyor?

Tamamen mobilyalı bir daire, birinin daireye taşınabileceği ve daire için herhangi bir eşya satın almadan yaşayabileceği anlamına gelir. Buna yiyecek, bozulabilir ürünler veya kişisel eşyalar gibi şeyler dahil değildir.

Ancak, kiracı bir bavulla içeri girebilmeli ve dairede yaşamaya hazır hissetmelidir. Banyo malzemeleri, bulaşık sabunu ve el sabunu gibi ürünler önceden tedarik edilebilir, ancak genellikle kiracının sorumluluğundadır.

Yarı Mobilyalı Daire Nedir?

“Yarı mobilyalı” terimi, neredeyse çıplaktan neredeyse tamamen mobilyaya kadar bir dizi kiralık mülkü tanımlamak için kullanılabilir. Genel olarak, yarı mobilyalı bir dairede genellikle daha az küçük parça bulunan temel büyük mobilya parçaları (çekyat, yatak, şifoniyer ve masa ve sandalyeler) bulunur.

Tamamen mobilyalı bir dairede bulunabilecek yarı mobilyalı bir kiralamada mutfak eşyaları beklemeyebilirsiniz.

Mobilyalı Daire Kiralamanın 3 Avantajı

Aşağıda kiralık mülkünüzü döşemenin artıları bulunmaktadır:

Mobilyalı Ve Mobilyasız Fiyat Farkı

Ülke genelindeki çoğu şehirde, mobilyalı dairelerin kiralanması mobilyasız olanlardan daha pahalıdır, bu nedenle ev sahipleri daha yüksek bir kira talep edebilir. Birçok kiracı buna değer olduğunu düşünüyor çünkü onları mobilya satın almak zorunda kalmaktan kurtarıyor.


Fiyat farkı şehirden şehre büyük ölçüde değişecektir ve çoğu durumda mobilyalı kira sözleşmeleri mobilyasız olanlardan daha kısadır. Bunun nedeni, mobilyalı bir daire arayan birçok kişinin geçici konut aramasıdır. Kısa vadeli konutlar için tipik kiralar daha yüksektir, çünkü mal sahibinin daha kısa kira uzunluklarının yarattığı artan boş pozisyon maliyetlerini dengelemesi gerekir. Mobilyalı bir dairenin mobilyasız bir daireden% 20-40 daha yüksek kiralanması nadir değildir. Kısa süreli konaklamalar için, bir ayın altında bu sayı daha da artacaktır.

Daha Yüksek Güvenlik Depozitosu

Ev sahipleri ayrıca tamamen mobilyalı daireler için daha fazla teminat talep edebilir. Örneğin, bazı eyaletlerde, ev sahipleri mobilyasızlar için yalnızca belirli bir maksimum depozito talep edebilir, ancak mobilyalı olanlar için daha yüksek bir maksimum tutar talep edebilir. Bu, hasarlı mobilyaların değiştirilmesi veya onarılması maliyetini karşılarken ev sahibini korumak içindir.

Öngörülebilir Hedef Pazar

Mobilyalı daire daha pahalıya mal olduğundan, ev sahipleri bunu karşılayabilecek kiracıları otomatik olarak çeker — genellikle genç profesyoneller, genç aileler veya kendi mobilyalarını biriktirmemiş öğrenciler. Kiralık mülk bir kolej kasabasındaysa veya daha kentsel bir bölgedeyse, böyle bir kiralama arayan çok sayıda potansiyel kiracı vardır ve bir ev sahibi bu pazara hizmet vermekten yararlanabilir.

Mobilyalı Daire Kiralamanın 3 Dezavantajı

Birçok artı olsa da, mobilyalı bir kiralama sunmanın birkaç dezavantajı vardır:

Daha Yüksek Hasar Potansiyeli

Bir dairenin döşenmesi, daha fazla hasar potansiyeli olduğu anlamına gelir; bu, kiracıların mülke ve içindeki mobilyalara bakmaması durumunda daha büyük bir mali yük anlamına gelir. Mobilyalı bir dairede onarım ve değiştirme sorumlulukları artar, çünkü ev sahipleri gerçek hasarlara dikkat etmeli ve normal aşınma ve yıpranmanın önünde kalmalıdır. Mobilya sonunda yıprandığından, ev sahipleri zamanla yedek parçaları planlamalıdır, böylece kiralama eski püskü yerine çekici kalır.

Daha Yüksek Ciro

Mobilyalı bir mülkün kiralanmasının bir diğer dezavantajı, kiracıların genellikle daha kısa vadeli kira sözleşmelerine yönelmesidir. Genç profesyoneller, öğrenciler, bekarlar, genç aileler ve çok fazla maddi eşyası olmayan diğerleri, iş transferleri, okul mezuniyeti veya yaşam değişiklikleri nedeniyle geçici olma olasılıkları daha yüksek olduğu için genellikle mobilyalı konutlar ararlar.

Depolama Maliyetleri

Mobilyalar kiralık mülkte kalamazsa, ev sahipleri depolama için düzenleme yapmalıdır. Örneğin, ev sahibi kabul ederse ve kiracılar kendi yataklarını ve yatak çarşafları.




Nasuh Akar Mah. 1400 Sok No: 16/3 Balgat Çankaya / ANKARA

Tel : +90 312 285 60 05

Gsm / Whatsapp Turkish / English : +90 532 424 93 73

Gsm / Whatsapp Arabic : +90 549 285 60 05

bilgi@evodak.com

http://www.evodak.com




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق